Grilovacie korenie 100 g

Kód: 3173
Značka: ViVio
2,10 € / ks
Skladom

Grilovacie korenie je unikátna zmes vybraných byliniek a sušenej zeleniny. Preto je nevyhnutnou ingredienciou v kuchyni plnej čerstvej zeleniny.

Detailné informácie

Podrobný popis

Grilovacie korenie 100 g

A ako ho používať na dennej báze?

  •  Grilovacie korenie funguje skvele v kombinácii s restovanou zeleninou a vareným cícerom. Zmiešanie týchto ingrediencií pomocou mixéra vám umožní vytvoriť lahodnú nátierku na sendviče alebo aromatický dip k zelenine a domácim čipsom za pár okamihov;
  • Toto korenie skvele doplní chuť vegánskych paštét a paradajkových omáčok, ktoré sa perfektne hodia k vareným krúpam či celozrnným cestovinám;
  • Grilovacie korenie môžeme bez problémov použiť pri pečení mäsa a zeleniny; Pridajte 3 polievkové lyžice grilovacieho korenia do 1/3 šálky oleja a premiešajte. Pripravenou zmesou potrieme mäso pred a počas pečenia.
    Po štvrté: V kombinácii s olivovým olejom alebo repkovým olejom vytvorí grilovacie korenie v priebehu niekoľkých sekúnd výrazný šalátový dresing.

Zloženie:

Paprika – toto neobyčajné korenie z oblastí Južnej Ameriky už tisícročia uchvacuje jazýčky všetkých milovníkov výrazných chutí. Sladká aj pálivá paprika má originálnu chuť, ktorá sa dokonale spája s vôňou mäsa a čerstvej zeleniny. Oplatí sa tiež vedieť, že feferónky sú zdrojom jedinečnej zložky – kapsaicínu. Tento silný antioxidant môže mať veľmi pozitívny vplyv na naše zdravie a každodennú pohodu.

Petržlenová vňať - jej mimoriadne zdravotné vlastnosti boli oceňované už v staroveku. Gréci aj Rimania mu pripisovali magické sily, ktoré mali na svedomí dodávať ľuďom odvahu a posilňovať životné sily. Petržlen je nielen dokonalým doplnkom každodennej kuchyne, ale aj úžasnou pokladnicou vitamínov a minerálov cenných pre zdravie. Jeho zelené listy obsahujú vysoký obsah vitamínu C a železa, ktoré je mimoriadne dôležité pre náš obehový systém.

Koriander – toto korenie poznajú predovšetkým milovníci orientálnej kuchyne. Stojí za to vedieť, že sa nazýva čínska petržlenová vňať, pretože nám môže svojím vzhľadom pripomínať petržlenovú vňať spomínanej zeleniny. Koriander má jedinečnú chuť a intenzívnu vôňu. Preto dokáže v priebehu niekoľkých okamihov zmeniť charakter jedál, ktoré pripravujeme. Koriander je bohatým zdrojom cenných živín. Podobne ako petržlen obsahuje veľké množstvo vitamínu C. Navyše dokáže nášmu telu dodať veľké množstvo horčíka, vápnika a draslíka. Jeho zelené listy navyše obsahujú cenné esenciálne oleje a neoceniteľné flavonoidy a fytosteroly.

Cesnak – korenie s početnými zdravotnými vlastnosťami, bez ktorého je ťažké si predstaviť chuť väčšiny mäsových omáčok. Táto rastlina, ktorá pochádza z ďalekej Číny, už po stáročia vzbudzuje záujem nadšencov kuchyne aj bylinkárstva. Cesnak je zdrojom látok s antibakteriálnymi a antivírusovými vlastnosťami. Navyše je skutočnou pokladnicou vitamínov a minerálov cenných pre zdravie. Preto nemohol chýbať v našej grilovacej koreniacej zmesi.

Majorán – to je bylinka, ktorá nemohla chýbať v našom grilovacom korení. Táto rastlina spája chuť grilovaných jedál ako žiadna iná. Zaujímavosťou je, že je tiež výborným zdrojom cenných živín vrátane vitamínov a minerálov. Majorán obsahuje veľké množstvo zinku a mangánu, ako aj množstvo vitamínov A a C. Pre naše zdravie sú dôležité aj flavonoidy obsiahnuté v listoch tejto rastliny.

Tymián – táto rastlina je pre svoju podmanivú vôňu cenená v kuchyniach po celom svete. Stojí však za to vedieť, že je tiež cennou zložkou pre naše zdravie a jeho mimoriadne zdravotné vlastnosti boli ocenené už takmer 3000 rokov pred naším letopočtom. Túto rastlinu používali v bylinkárstve Egypťania aj starí Rimania, ktorí ocenili aj jej ošetrujúce vlastnosti. Tymián sa dokonale spája s chuťou mäsa, zeleniny a syra. Vďaka nemu získalo grilovacie korenie VIVIO svoju jedinečnú chuť, ktorá dokáže zjemniť každé nami pripravované jedlo.

Jalovec – je to rastlina, ktorú si spájame predovšetkým s procesom údenia. Zaujímavé je, že po stovky generácií zastáva významné miesto aj v oblasti bylinkárstva. Borievka obsahuje prchavé oleje a neoceniteľné triesloviny a minerálne soli. Jeho vynikajúca chuť dokonale zvýrazní vôňu pomaly pečeného mäsa.

Horčica – hoci toto korenie je nám známe predovšetkým ako prísada horčice. Stojí za to vedieť, že je nielen zdrojom výbornej chuti, ale aj cenných vitamínov a minerálov (vrátane vitamínu C, vitamínov skupiny B, vitamínu E, K, draslíka, fosforu, vápnika a železa). Okrem toho horčica obsahuje látky s analgetickými vlastnosťami.

Grilovacie korenie je jedinečným produktom na trhu potravín. Okrem vyššie spomínaných byliniek a sušenej zeleniny obsahuje aj sušenú cibuľku a kukuricu, ako aj malé množstvo soli.

 

100 g