Möller's nórsky rybí tuk 250ml s citrónovou príchuťou

Möller's nórsky rybí tuk 250ml s citrónovou príchuťou

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 13,20€ Bez DPH: 11,00€
Popis

Medzi tukmi je rozdiel - rozdiel, na ktorom závisí naše zdravie.

Aj keď mnoho lekárov považuje nasýtené živočíšne tuky za veľké zlo, ešte väčším problémom je nerovnováha medzi tukmi rastlinnými.

Moderná, vysoko rafinovaná a spracovaná strava sa spolieha predovšetkým na omega-6 mastné kyseliny. Napríklad, pri výrobe šalátových dresingov, keksov, dobošiek, pečených výrobkov, margarínu a ďalších spracovaných potravinárskych produktov. Tieto tuky, sú síce pre život nevyhnutné (esenciálne), ale pri nadbytočnej konzumácii a nerovnováhe paradoxne spôsobujú riziko zvýšeného výskytu zápalov, srdcových chorôb, rakoviny a iných ochorení.

Na rozdiel od omega-6 mastných kyselín pôsobí veľké množstvo esenciálnych olejov v strave úplne opačne, pretože pomáhajú obnoviť rovnováhu medzi tukmi prijímanými v potrave. 
Môžete navrátiť omega-3 mastné kyseliny do svojej stravy tým, že zvýšite ich konzumáciu. Ako?
Jedzte viac viac rýb alebo používajte čistý rybí olej zbavený zápachu, a zaraďte tiež do svojho jedálnička mleté ľanové semiačko.

Prvé zmeny, ktoré si pravdepodobne všimnete, bude váš mladistvejší vzhľad, zdravšia pokožka a zmiernenie, alebo vymiznutie bolestí v kĺboch. Hlavne však znížite dlhotrvajúce riziká spojené s vážnymi ochoreniami.


Je veľmi rozumné obnoviť rovnováhu v prospech tukov omega-3. 


Rybí olej z tresčej pečene užívajú ľudia pre udržanie si svojho zdravia už stáročia.
Na základe súčasných poznatkov vieme, že rybí olej z tresčej pečene obsahuje omega 3 mastné kyseliny, predovšetkým esenciálne mastné kyseliny DHA a EPA a tiež v tuku rozpustné vitamíny, predovšetkým vitamíny A a D.

Omega 3 mastné kyseliny sú nevyhnutné pre ľudský organizmus.
Keďže telo človeka si ich nedokáže vyrobiť samo, musia byť prijímané v strave.
Moderná strava spôsobila pokles spotreby rýb a najmä pokles príjmu tučných rýb ako sú sardinky, sardely, makrely a losos, ktoré sú bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín DHA a EPA. Z toho dôvodu je vhodné prijímať omega-3 ako doplnok stravy.

 

Nutričné hodnoty v 5 ml (% Odporúčaná denná dávka ODD)

Omega-3 1.2 g
- z toho kyselina eikosapentaenová (EPA), 0.4 g
- z toho kyselina dokosahexaenová (DHA), 0.6 g
Vitamín E 10 mg (83% ODD)
Vitamín A 250 μg (31,25% ODD)
Vitamín D 10 μg (200% ODD)

Aké sú výhody rybieho oleja Mollers?
- vysoký obsah prírodných omega 3 mastných kyselín,
- doplnený o vitamíny A, D a E, ktoré sú roszpustné v tuku
- získaný z divo žijúcich arktických tresiek žijúcich v čistých vodách Barentsovho mora a lovených v oblastiach Lofoty a Vesterålen na severe Nórska,
- kompletne spracovaný do 24 hodín,
- balený výrobcom do sklenenej flaše,
- viac ako 160 ročná tradícia, vyrábaný od roku 1854,
- nórska kvalita.

Dávkovanie

V Nórsku je doporučená denná dávka nasledovná. Pre dospelého a dieťa nad 6 mesiacov 5 ml (plná čajová lyžička) denne. Pre dojčatá od veku 4-6 týždňov do 6 mesiacov je potrebné začať s dávkou 2,5 ml (pol čajovej lyžičky) a postupne zvyšovať do dávky 5 ml (čajová lyžička).

Neprekračujte denné doporučené dávky! Použitie rybieho tuku Möller's je podľa výrobcu bezpečné aj počas tehotenstva a dojčenia. O súčasnej konzumácii rybieho tuku a ďalších prípravkov obsahujúcich vitamíny A a D u tehotných žien a detí sa poradte s Vaším lekárom.

Skladovanie

Neotvorené fľaše uchovávajte pri izbovej teplote 15-25 °C chránené pred slnečným žiarením. Po otvorení fľaše uchovávajte rybí olej v chladničke v tme pri max 4°C a spotrebujte do troch mesiacov. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +