RYBÍ OLEJ z treščej pečene

RYBÍ OLEJ z treščej pečene

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 10,90€ Bez DPH: 9,08€
2 ks a viac - 10,40€
3 ks a viac - 9,90€
Popis
OMEGA-3 HP + D natural

Zdroj vitamínu D a vitamínu A

Vysoko čistený, prírodný

Zbavený zápachu

pri objednávke 2 balení - 10,40 € za balenie

pri objednávke 3 balení -   9,90 € za balenie

 

Najvyšší stupeň čistoty HP výrazne prevyšuje normy na obsah toxických prímesí stanovené v  Európskom liekopise.  Vysoko čistý olej je vhodný na dlhodobé denné užívanie.

Olej je dezodorizovaný - zbavený zápachu po rybách.

  

OMEGA -3 HP natural +D

 

  • vysoko čistý prírodný olej z treščej pečene
  • zbavený zápachu
  • bez príchute

 

 

Vysoko purifikovaný olej z treščej pečene je excelentným prírodným zdrojom vitamínov A a D a omega-3 mastných kyselín.

 

Olej z treščej pečene je vhodný na užívanie najmä počas zimného obdobia, keď sa pôsobením slnka v pokožke nevytvára dostatok vitamínu D.

 

ZLOŽENIE:

1 polievková lyžica (5g) obsahuje:
EPA: 350mg,

DHA: 400mg,

vitamín A: 5000 I.U.,

vitamín D: 500 I.U.

 

GARANTOVANÝ obsah vitamínu D - 100 I.U./1g oleja

 

 

 VITAMÍN D

 

- patrí do skupiny vitamínov rozpustných v tukoch.

Do tela sa vstrebáva spolu s tukmi za pomoci žlče, prostredníctvom črevnej steny. Po vstrebaní do krvi je zvyčajne prenesený do pečene, kde sa rozhodne o jeho zužitkovaní, alebo uskladnení. Okrem pečene slúži na jeho uskladnenie aj koža, slezina a kosti.

- pomáha riadiť metabolizmus vápnika v tele a normálnu úroveň kalcifikácie kostí, ako aj využitie fosforu telom

- D3 pomáha zvyšovať absorpciu vápnika z čreva

- pomáha udržiavať normálnu hladinu vápnika a fosforu v krvi

 

- pomáha pri absorpcii vápnika zubami, preto je veľmi dôležitý pre zdravý vývoj kostí a zubov u detí

- napomáha pri udržiavaní funkcie nervového systému a činnosti srdca

- je dôležitý pre obranyschopnosť pred infekciou

 

Vitamín D, slovne označovaný kalciferol (calciferol) si plne zaslúži prívlastok slnečný vitamín. Telo ho pre svoju potrebu nemusí získavať len potravou, ale dokáže si ho vytvoriť v koži najmä prostredníctvom provitamínu ergosterolu. To čo tvorbu vyvoláva, je pôsobenie ultrafialového žiarenia. Vo forme cholekalciferolu je prenášaný do pečene, alebo do obličiek, kde sa premieňa na vitamín D.

 Tvorbe vitamínu D prostredníctvom kože bráni najmä oblečenie, sklo okien, zatiahnutá obloha, prírodné znečistenie, kožný pigment a opaľovacie krémy.

 

Nová štúdia publikovaná v marci 2010 v časopise Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism zistila, že 59 % populácie má nedostatok vitamínu D.

Navyše asi 25 % z toho má extrémne nízku úroveň vitamínu D.

Vedúci autor štúdie dr. Richard Kremer z Centra zdravia univerzity v McGill povedal: „Abnormálne úrovne vitamínu D sú späté s celým spektrom chorôb vrátane osteoporózy a cukrovky a rovnako s kardiovaskulárnymi a autoimunitnými chorobami.“ Táto štúdia rovnako dokumentuje jasné spojenie medzi nedostatkom vitamínu D a uloženým telesným tukom. To podporuje teóriu, ktorú obhajujú na Natural News už mnoho rokov: slnečné žiarenie podporuje stratu telesného tuku. Vitamín D je možným hormonálnym mechanizmom, s ktorým tento jav straty tuku pracuje.

 

Nedávne výskumy realizované na univerzite v Kodani objavili, že vitamín D aktivuje imunitný systém tým, že „vyzbrojí“ T-bunky k boju proti infekcii. Tento výskum zistil, že bez vitamínu D je imunitný systém T-buniek neaktívny a poskytuje len malú alebo žiadnu ochranu proti napadnutiu mikroorganizmami a vírusmi. Ale s vitamínom D v krvnom riečišti sa tieto bunky „ozbroja“ a začnú vyhľadávať votrelcov, ktorých zničia a vylúčia z tela.

 

Deficit vitamínu D je bežný a a je spojený aj so zvýšeným rizikom vysokého krvného tlaku a s onkologickými ochoreniami.

Nízke koncentrácie vitamínu D sú tiež spájané s nepriaznivou prognózou pacientov s chronickým ochorením obličiek.

 

 

Užívanie Omega-3 +D :

Dospelí:

preventívne 1 čajovú lyžičku (2,5ml) denne s jedlom,

 pri ochoreniach polievkovú lyžicu (5ml) denne.

 

Deti do 3 rokov: len na základe odporúčania pediatra.

       od 3 rokov: 1/2 kávovej lyžičky (1,0ml) denne.

       od 6 rokov: 1 čajovú lyžičku (2,5ml)

 

Užívať 1-krát denne spolu s jedlom.

Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +