KAKAOVÉ BÔBY BIO RAW 250g DRVENÉ BEZ ŠLUPKY

KAKAOVÉ BÔBY BIO RAW 250g DRVENÉ BEZ ŠLUPKY

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 4,56€ Bez DPH: 3,80€
Popis
Vysoko kvalitné, celé alebo drvené kakaové bôby z Peru. Ide o semená kakaovníka, ktoré sú vlastne najprirodzenejšou podobou čokolády.
Fermentujú sa prirodzene na slnku, čím si uchovávajú prirodzený obsah enzýmov a iných antioxidačných látok, vrátane vitamínov, minerálov a omega-6 mastných kyselín.

 

Kakaové bôby sú sušené semená plodov kakaovníka Theobroma cacao (theobroma znamená v gréčtine pokrm bohov), prekurzor z ktorého je všetka čokoláda vyrábaná.
Masovo produkovaná čokoláda vzniká pražením, skvapalňovaním, mletím a následným zmiešaním kakaových bôbov s rafinovaným cukrom, aditívami, mliečnymi práškami, často s hydrogenovanými tukmi, konzervantmi a inými dodatkami a z pôvodných hodnôt nezostáva prakticky nič. Naopak, vďaka cukru a aditívam vzniká mnoho prázdnych kalórií a psychických závislostí.

Najlepšou cestou ako využiť výživných hodnôt kakaa,  je konzumovať ho v tej najčistejšej podobe, v podobe nepražených kakaových bôbov.

Kakao sa radí medzi tzv. „superfoods“. Obsahuje približne 300 chemicky identifikovateľných látok, čo z neho robí jednu z najkomplexnejších potravín planéty.
 

Kakao obsahuje široké spektrum minerálov, vitamínov a antioxidantov.
Je hlavne primárnym zdrojom horčíka a organickej síry v prírode, pričom práve horčík je považovaný za jeden z najviac nedostatkových minerálov v súčasnej štandardnej strave, vedúcej k prílišnému výskytu srdečných chorôb.
Podľa vedeckých výskumov je tiež kakao najbohatšou plodinou na antioxidanty, obsahuje približne 10% flavonoidných antioxidantov, čo je 2x viac než červené víno a 3x viac než zelený čaj.
Je to tiež 20x viac než v praženom štandardnom kakaovom prášku dostupnom na trhu.
Antioxidanty v surovom kakau sú vysoko stabilné a ľahko vstrebatelné pre ľudský organizmus.

Kakao má oveľa väčšiu šancu znížiť vám vysoký tlak ako pitie zeleného alebo čierneho čaju, informovali nedávno nemeckí výskumníci.
 

Kakao, má na ľudský organizmus stimulujúce a povzbudzujúce účinky. Látky, ktoré boli pre tieto účinky skúmané vedcami, sú mimo iného anandamid, arginín, dopamín, tryptofan a fenyletylamin.

Anandamid je kanabinoid prirodzene prítomný v ľudskom mozgu, spojený s pocitmi blaženosti alebo uvoľnenia – ananda napríklad znamená v sanskrte blaženosť.
Arginín je považovaný za prírodnú viagru.
Tryptofan je esenciálna aminokyselina, ktorá je prekurzorom serotonínu, významného neurotransmiteru ovplyvňujúceho mimo iného nálady a pocity.
Fenyletylamin, ktorý býva nazývaný hormónom lásky a šťastia, je endogenný amfetamin. Vďaka týmto chemickým látkam je čokoláda prírodným antidepresívom, navodzujúcim dobrú náladu, pocity šťastia a spokojnosti a ďalej býva považovaná za ľahké afrodiziakum. 
Kakao v sebe navyše skrýva MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), ktoré spomaľujú odbúravanie andamidov a ďalších neurotransmiterov, zaisťujúc tým ich zostávanie v krvnom obehu, a tak umožňujú dlhšie trvanie príjemnej nálady.
To všetko dohromady s horčíkom a vitamínmi rady B, ktoré sú dôležité pre správnu funkciu mozgu.



 KAKAOVÉ BÔBY BIO RAW 250g DRVENÉ BEZ ŠLUPKY
  • bohaté na vlákninu, ktorá priaznivo vplýva na hladinu krvného cukru, cholesterolu a prispieva k pravidelnému vyprázdňovaniu. Ide o jeden z rozdielov v porovnaní so spracovanou čokoládou, ktorá ju neobsahuje vôbec.
  • Bohatý zdroj antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť pred poškodením pokožky a predčasným starnutím.
  • Obsahujú vysoký podiel horčíka - horčík prispieva k regulácii krvného tlaku a správnej funkcii svalov.
  • Nájdeme v nich aj draslík, ktorý prispieva k správnej funkcii nervového systému, svalov a krvného tlaku.
  • Sú plné železa, ktoré podporuje správnu funkciu červených krviniek, prenos kyslíka v tele a pomáha nám znížiť pocity vyčerpania a únavy - skvelá správa aj pre vegetariánov.
  • Skúste chrumkať -- pocítite psychickú pohodu :)
  • Neobsahujú lepok ani laktózu.

 Draslík je prítomný vo všetkých bunkách a je rozhodujúci pre kardiovaskulárny systém a nervové funkcie, reguláciu prenosu živýn do buniek a uvolňovanie svalovej energie. 
Tento prvok okrem toho reguluje obsah vody, napomáha rekuperatívnym silám a pomáha pri reumatických či artritických stavoch odvádzaním kyselín z kĺbov, čím uvolňuje ich stuhnutosť.

Draslík je nevyhnutný na vylučovanie, pôsobí ako prirodzený znecitlivovač bolesti, reguluje krče, bolesti hlavy, migrény a urýchľuje liečbu rezných, tržných a iných poranení. 
Kvôli svojej veľmi vysokej elektrochemickej aktivite je draslík neustále v kolobehu, takže ho na doplnenie každodennej straty potreujeme veľké množstvo.
Keď sme z rôznych dôvodov pod extrémnym stresom, môžu byť straty draslíka až trojnásobné.

ZLOŽENIE: 100% nepražených kakaových bôbov v BIO a RAW kvalite





 
Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +