OSTROPESTREC MARIÁNSKY 120 kapslí

OSTROPESTREC MARIÁNSKY 120 kapslí

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 15,60€18,72€ Bez DPH: 13,00€
Popis
EXTRA VEĽKÉ BALENIE Silybum marianum (120 kapslí pre jednoduché užívanie)

Poznáme ho aj pod označením Pestrec mariánsky...

Plody pestreca sa používajú pri ochoreniach a poškodení pečene, naprílad pri hepatitíde ( žltačky typu B a C), pri cirhóze, steatóze (stukovatenie pečene), pri otravách (drogy, alkohol, chemikálie, huby)

PEČEŇ je najväčšia žľaza v organizme. Je uložená prevažne podpravou klenbou bránice, v hornej časti brucha. Jej hmotnoť jeokolo 1500 g. Pečeň patrí k najdôležitejším orgánom ľudského tela. Je miestom, kde v každom okamihu nášho života prebiehajú tisícky procesov, bez ktorých by sme nevedeli fungovať. Najdôležitejším je prečisťovanie krvi. Cesta akejkoľvek potraviny, vrátane liekov musí prejsť cez „pečeňový filter“. 

Medzi jej základnú úlohy okrem detoxikácie krvi patria aj nasledovné funkcie:

  • tvorba žlče, ktoré je nápomocná pri trávení potravy
  • uvoľňovanie glukózy do krvi
  • produkcia inzulínového faktora IGF-I
  • metabolizmus viacerých látok, ako napríklad bielkoviny pre zrážanie krvi
  • transformácia kyseliny močovej na močovinu
  • produkcia cholesterolu
Neskorou, najmä mäsitou večerou, ale ani vynechávaním jedál, či primastnou stravou pečeň nepotešíme. U niektorých osôb to všetko môže viesť buď k tvorbe žlčníkových kameňov alebo k prinajmenšom k prerušovanému spánku. Posledné jedlo dňa preto konzumujme najneskôr d do 18. -19. hodiny - a s mierou.
Ochorenia pečene teda môže spôsobiť, okrem iného, aj nedostatočná výživa, či hladovanie.
Nerovnováha v pečeni môže viesť k oslabeniu svalov, srdca, metabolickým, krvným, či infekčným  poruchám...
Problémy s pečeňou sa môžu prejaviť: 
  • nafukovaním, bolesťou, tráviacimi ťažkostiami
  • tlakom v pravom podrebrí
  • stuhnutím trapézových, krčných a iných svalov
  • skracovaním šliach
  • bolesťami kolien, bedrových kĺbov a palcov na nohách
  • zožltnutím pleti
  • štiepením, lámavosťou a vrúbkovaním nechtov
  • zhoršeným videním
  • viditeľné otlačky zubov na jazyku

Najčastejšie ochorenia: 
  • žltačka
  • zápal žlčníka
  • žlčové kamienky
  • pečeňové škvrny
  • stukovatenie
  • zvýšená hladina bilirubínu
  • cirhóza ...
  • následky po prekonanej infekcii ( infekčná mononukleóza)
PEČEŇ ZAŤAŽUJE: nevhodná strava, prevaha živočíšnej stravy, rastlinné margaríny, živočíšne tuky, toxíny, farbivá, stabilizátory, leštidlá, emulgátory, konzervanty, alkohol, drogy, chemické zlúčeniny (tetrachlór, fosfor), jedovaté huby, niektoré lieky..


PEČEŇ ovplyvňuje psychiku. Chorá pečeň sa prejaví na správaní netrpezlivosťou, netoleranciou až agresivitou, nespavosťou, plačlivosťou, či depresiou. 

PEČENI prospievajú kyslé potraviny a tie, ktoré podporujú krvotvorbu (ti, ktoé majú veľa zeleného farbiva): mungo, hrozno, čučoriedky, červená repa, marhule, zelená fazuľka, pčenica, pór, reďkovka, mrkva, petržlen, žihľava, žerucha, medvedí cesnak, rybi - sardinky, kardamón, rasca, zázvor, čierne korenie, chren, bobkový list, rozmarín, bazalka, mäta, rumanček, škorica indická, vitamín C, E beta-karotén,B, selén, orechy, olivový olej, lecitín..
Vyhnite sa chemicky spracovaným dresingom a ocot nahraďte citrónovou šťavou.

PESTREC MARIÁNSKY

Počas pestrecovej kúry dochádza k pozvoľnému naštartovaniu detoxikácie. Drobné čiastočky Pestreca očistia tiež steny čriev.
Na regeneráciu pečene a pečeňovej membrány je ideálnou voľbou užívanie plodu, teda semena pestreca. Plod pestreca sa užíva drvený. Každú dávku treba zapiť aspoň 3 dcl vody.
Mnohí si myslia, že pri zistení zlých krvných a pečeňových testov majú poškodenú pečen. Je to síce pravda, ale k poškodeniu dojde až následne.
Ako prvá sa poškodila pečeňová membrána a až potom je zasiahnutá pečeň samotná.
Pečeň je v skutočnosti zásobárňou látok. Ukladajú sa v nej zložky výživy, ktoré nestačíme v danom čase zúžitkovať a sú v prebytku.
Pri poklese výživných látok v krvi, tieto látky pečeň doplní a udržuje tak krv v optimálnom stave.
Pečeňová membrána je filter uložený v pečeni.
Zachytáva v krvi látky, ktoré sú pre náš organizmus škodlivé a na krvných či pečeňových testoch nám vykazujú zvýšené hodnoty preto, lebo je pečeňová membrána poškodená.
K poškodeniu pečeňovej membrány môže dôjsť kvôli infekcii, nadmerného požívania alkoholu, otrave, ale i rôznym vírusom a baktériám, proti ktorým sa náš organizmus nedokáže brániť.

OSTROPESTREC MARIÁNSKY 
Plody Pestreca mariánskeho obsahujú komplex bioflavonoidov nazývaný silymarín, ktorý je ešte silnejším antioxidantom ako vitamíny C a E, čím chráni pečeňové bunky pred jedovatými látkami vyvolávajúcimi zápal pečene.
Silymarín zvyšuje odolnosť bunkovej membrány proti prenikaniu vírusových toxínov a hepatotoxických látok, má regeneračné účinky na pečeňové bunky, čo súvisí s jeho schopnosťou podporovať proteínovú syntézu.
Obsahuje aj silybín, silydianín, silychristín, menej je taxifolínu, kvercetínu a kempferolu.





 
Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +

Odoslaním recenzie súhlasíte s jej uverejnením. Zároveň súhlasíte s uverejnením všetkých osobných údajov, ktoré ste uviedli v texte recenzie a svoje meno. Osobné údaje spracovávame v súlade s dokumentom o Ochrane osobných údajov.