RYBÍ OLEJ z treščej pečene

RYBÍ OLEJ z treščej pečene

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 10,90€ Bez DPH: 9,08€
2 ks a viac - 10,40€
3 ks a viac - 9,90€
Popis
OMEGA-3 HP + D natural

Zdroj vitamínu D a vitamínu A

Vysoko čistený, prírodný

Zbavený zápachu

pri objednávke 2 balení - 10,40 € za balenie

pri objednávke 3 balení -   9,90 € za balenie

 

Najvyšší stupeň čistoty HP výrazne prevyšuje normy na obsah toxických prímesí stanovené v  Európskom liekopise.  Vysoko čistý olej je vhodný na dlhodobé denné užívanie.

Olej je dezodorizovaný - zbavený zápachu po rybách.

 

 

OMEGA -3 HP natural +D

 

  • vysoko čistý prírodný olej z treščej pečene
  • zbavený zápachu
  • bez príchute

 

 

Vysoko purifikovaný olej z treščej pečene je excelentným prírodným zdrojom vitamínov A a D a omega-3 mastných kyselín.

 

Olej z treščej pečene je vhodný na užívanie najmä počas zimného obdobia, keď sa pôsobením slnka v pokožke nevytvára dostatok vitamínu D.

 

ZLOŽENIE:

1 polievková lyžica (5g) obsahuje: EPA: 350mg,

DHA: 400mg,

vitamín A: 5000 I.U.,

vitamín D: 500 I.U.

 

GARANTOVANÝ obsah vitamínu D - 100 I.U./1g oleja

 

 

 VITAMÍN D

 

- patrí do skupiny vitamínov rozpustných v tukoch.

Do tela sa vstrebáva spolu s tukmi za pomoci žlče, prostredníctvom črevnej steny. Po vstrebaní do krvi je zvyčajne prenesený do pečene, kde sa rozhodne o jeho zužitkovaní, alebo uskladnení. Okrem pečene slúži na jeho uskladnenie aj koža, slezina a kosti.

- pomáha riadiť metabolizmus vápnika v tele a normálnu úroveň kalcifikácie kostí, ako aj využitie fosforu telom

- D3 pomáha zvyšovať absorpciu vápnika z čreva

- pomáha udržiavať normálnu hladinu vápnika a fosforu v krvi

 

- pomáha pri absorpcii vápnika zubami, preto je veľmi dôležitý pre zdravý vývoj kostí a zubov u detí

- napomáha pri udržiavaní funkcie nervového systému a činnosti srdca

- je dôležitý pre obranyschopnosť pred infekciou

 

Vitamín D, slovne označovaný kalciferol (calciferol) si plne zaslúži prívlastok slnečný vitamín. Telo ho pre svoju potrebu nemusí získavať len potravou, ale dokáže si ho vytvoriť v koži najmä prostredníctvom provitamínu ergosterolu. To čo tvorbu vyvoláva, je pôsobenie ultrafialového žiarenia. Vo forme cholekalciferolu je prenášaný do pečene, alebo do obličiek, kde sa premieňa na vitamín D.

 Tvorbe vitamínu D prostredníctvom kože bráni najmä oblečenie, sklo okien, zatiahnutá obloha, prírodné znečistenie, kožný pigment a opaľovacie krémy.

 

Nová štúdia publikovaná v marci 2010 v časopise Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism zistila, že 59 % populácie má nedostatok vitamínu D.

Navyše asi 25 % z toho má extrémne nízku úroveň vitamínu D.

Vedúci autor štúdie dr. Richard Kremer z Centra zdravia univerzity v McGill povedal: „Abnormálne úrovne vitamínu D sú späté s celým spektrom chorôb vrátane osteoporózy a cukrovky a rovnako s kardiovaskulárnymi a autoimunitnými chorobami.“ Táto štúdia rovnako dokumentuje jasné spojenie medzi nedostatkom vitamínu D a uloženým telesným tukom. To podporuje teóriu, ktorú obhajujú na Natural News už mnoho rokov: slnečné žiarenie podporuje stratu telesného tuku. Vitamín D je možným hormonálnym mechanizmom, s ktorým tento jav straty tuku pracuje.

 

Nedávne výskumy realizované na univerzite v Kodani objavili, že vitamín D aktivuje imunitný systém tým, že „vyzbrojí“ T-bunky k boju proti infekcii. Tento výskum zistil, že bez vitamínu D je imunitný systém T-buniek neaktívny a poskytuje len malú alebo žiadnu ochranu proti napadnutiu mikroorganizmami a vírusmi. Ale s vitamínom D v krvnom riečišti sa tieto bunky „ozbroja“ a začnú vyhľadávať votrelcov, ktorých zničia a vylúčia z tela.

 

Deficit vitamínu D je bežný a a je spojený aj so zvýšeným rizikom vysokého krvného tlaku a s onkologickými ochoreniami.

Nízke koncentrácie vitamínu D sú tiež spájané s nepriaznivou prognózou pacientov s chronickým ochorením obličiek.

 

Biologické účinky kyseliny alfa lipoovej - ALA

 

  • Kyselina alfa-lipoová svojim univerzálnym pôsobením ovplyvňuje mnohé biologické procesy s vedecky zdokumentovanými mechanizmami:
  • zúčastňuje sa energetického metabolizmu

 

Chráni mitochondrie, ribozómy, zvyšuje schopnosť vytvárať energiu

 

  • Antioxidačným pôsobením chráni DNA pred mutáciami
  • Ukončuje vnútrobunkové zápalové procesy

 

Znižuje aktivitu NF-kappaB – hlavného zápalového faktora  a rakovinového bujnenia

 

  •  prerušuje využitie sacharidov rakovinovými bunkami, prispieva k ich vyhladovaniu a aktivácii apoptózy, čiže programovanej bunkovej smrti

 

Pôsobí regeneračne pri všetkých formách poškodení nervov a neuropatiách

 

  • Prispieva k neuroprotekcii - k ochrane neurónov

 

Zabezpečuje tvorbu imunoglobulínov a funkčnosť imunitného systému

 

  • Opravuije funkčné poruchy imunitného systému

 

Detoxifikuje od jedov, toxických liekov, ťažkých kovov

 

  • Chelatuje, čiže viaže nadbytok medi – obmedzuje rakovinovú angiogenézu (čiže vývin nových ciev. Je bežnou súčasťou normálnych telesných procesov ako vývin embrya, hojenie rán, menštruácia a vývin placenty. Každé tkanivo v tele človeka potrebuje výživu k svojmu rastu a fungovaniu, ktorú mu zabezpečujú cievy. Každé novovzniknuté tkanivo vysiela prostredníctvom VEGF (vaskulárny endoteliálny rastový faktor) signál na vznik nových ciev. VEGF svoju úlohu však zohráva aj pri mnohých ochoreniach, medzi ktoré patrí aj rakovina. Už v 70. rokoch minulého storočia sa predpokladala závislosť rastu nádoru od vytvorenia krvných ciev.)

 

Obnovuje účinok inzulínu, znžuje inzulínovú rezistenciu

 

Recykluje antioxidačnú kapacitu vitamínov C a E

 

Zvyšuje hladinu glutatiónu - nízke hladiny glutatiónu sú spojené s množstvom chorôb, napr. aterosklerotické komplikácie,tvorba zákalu oka, poškodenie pečene, zvýšené riziko rakoviny, Parkinsonova a Alzheimerova choroba. Poruchy imunity sú spojené s nedostatkom glutatiónu (cysteínu) a možno ich upraviť. Významnou mierou sa podiela na detoxikácií tela. Zlé stravovacie návyky, starnutie a účinok ťažkých kovov znižuje dostupnosť glutatiónu.

 

Neutralizuje proteíny tepelného šoku

 

Zamedzuje fibróze obličiek, pomáha zachovať ich filtračnú schopnosť

 

 

Užívanie Omega-3 +D :

Dospelí:

preventívne 1 čajovú lyžičku (2,5ml) denne s jedlom,

 pri ochoreniach polievkovú lyžicu (5ml) denne.

 

Deti do 3 rokov: len na základe odporúčania pediatra.

       od 3 rokov: 1/2 kávovej lyžičky (1,0ml) denne.

       od 6 rokov: 1 čajovú lyžičku (2,5ml)

 

Užívať 1-krát denne spolu s jedlom.

Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +