BIO CEJLONSKÁ ŠKORICA MLETÁ 100 g

BIO CEJLONSKÁ ŠKORICA MLETÁ 100 g

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 4,50€ Bez DPH: 3,75€
Popis
BEZ GMO,  NEOŽIARENÁ
100% BIO CEJLONSKÁ ŠKORICA MLETÁ ( botan. Cinnamomum verum zeylanicum) 100g


Cejlonská škorica, známa tiež ako škorica pravá je cenená pre svoju výraznú chuť a arómu.
Od ostatných druhov sa líši nízkym obsahom kumarínu, vďaka čomu je považovaná za najzdravšií druh škorice.
Vedeli ste, že:
  • po pridaní škorice cejlonskej do kávy - zrýchlite detox?
  • škoricu používali už v starom egypte pri mykóze nôh, či črevných ťažkostiach?
  • škorica má hypoglykemický účinok - už pri 1g škorice denne?
  • škorica môže blokovať vznik nepriaznivých usadenín v mozgu, dokonca ich môže aj odbúravať - čiže môže pomôcť pri Alzheimerovej chorobe?
  • nádherná vôňa škorice stimuluje mozog ?
  •  je výborná pri usmerňovaní telesnej hmotnosti?

Ale buďte opatrní, keď  používate čínsku škoricu(cassia), ktorá obsahuje oveľa viac kumarínu (kumarín vo vysokom množstve je  toxický pre pečeň a obličky).
Oveľa lepšie je použiť ceylon škoricu, ktorá obsahuje zanedbateľné množstvo kumarínu.
Pálivu chuť a špecifickú sladkú vôňu škorice spôsobuje obsah prchavých aromatických látok.

ŠKORICA je veľmi silný antioxidant.

Obsahuje cinnamaldehyd, ktorý je detailne preskúmaný v oblasti pôsobenia na krvné doštičky (priaznivý vplyv na riedenie krvi).
Účinky cinnamaldehydu je možné porovnať s účinkami kyseliny acetylsalicylovej.
Existujú štúdie o antibakteriálnych účinkoch aromatických olejov obsiahnutých v škorici ( Candida, Helicobacter pylori)

Zdroj: Antimicrobial activities of Eugenol and Cinnamaldehyde against the human gastric pathogen Helicobacter pylori;Ann. Clin. Microbiol.and Antimicrobials, 2005.
 

Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +

Odoslaním recenzie súhlasíte s jej uverejnením. Zároveň súhlasíte s uverejnením všetkých osobných údajov, ktoré ste uviedli v texte recenzie a svoje meno. Osobné údaje spracovávame v súlade s dokumentom o Ochrane osobných údajov.