MARHUĽOVÉ JADRÁ 500 g

MARHUĽOVÉ JADRÁ 500 g

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 5,88€ Bez DPH: 4,90€
Popis
MARHUĽOVÉ JADRÁ 500 g
Marhule sú všeobecne obľúbeným  a zdravým ovocím, zdraviu prospešné účinky ich jadier sú však oveľa menej známe. 
Marhuľové jadrá dodávajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok, predovšetkým horčík a draslík, ktoré sú pre náš organizmus mimoriadne dôležité.  
Ak obsah horčíka v krvi čo i len jeden deň poklesne, metabolizmus neprebehne tak, ako by mal.
Dôsledkom toho býva nervozita, pokles energie a nedostatočná koncentrácia.
Horčík je mimochodom základným elementom rastlinného farbiva chlorofylu.
Draslík je látka, ktorá je mimoriadne dôležitá pre funkciu všetkých svalov a nervov v tele.
Pomáha udržiavať aj rovnováhu zásad a kyselín v organizme.
Okrem nich majú jadierká vysoký obsah kyseliny listovej (známej aj ako kyseliny folovej, či vitamínu B9).
Pri  metabolizme sa uplatňuje v súčinnosti s vitamínom B1, za pomoci ktorého zabezpečuje rast buniek a krvotvorbu.
Je nevyhnutná pre látkovú premenu bielkovín, keďže stimuluje produkciu kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku, ktorá je potrebná pre rozklad bielkovín. 

Marhuľové jadrá obdahujú tiež amygdalín (rovnako ako kôstky mandlí, sliviek, čerešní a jabĺk, v stopových množstvách ho obsahuje aj cícer, kešu oriešky, arašidy a ďalšie potraviny...)
Jadierka marhúľ obsahujú látky, s ktorými sa zdravý organizmus dokáže vyrovnať, ale  rakovinotvorné bunky pri kontakte s ním zanikajú.
Marhuľové jadrá by sa však nemali prehĺtať celé, mali by sa dobre požuť a zajesť čerstvým ovocím (úrípadne sušenými marhuľami, ananásom, či papájou...kvôli dôležitým enzýmom...)

Marhuľové jadrá sa tiež používajú pri dráždivom kašli a pri nevoľnosti.



 
Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +

Odoslaním recenzie súhlasíte s jej uverejnením. Zároveň súhlasíte s uverejnením všetkých osobných údajov, ktoré ste uviedli v texte recenzie a svoje meno. Osobné údaje spracovávame v súlade s dokumentom o Ochrane osobných údajov.