Kokosové mlieko sušené 300 g - 82% kokosu

Kokosové mlieko sušené 300 g - 82% kokosu

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 4,20€ Bez DPH: 3,50€
Popis
Sušené kokosové mlieko 

82% pravého kokosu

VÝHODNÝ NÁKUP:

300g/ 1,2 litra kokosového mlieka

 

KOKOSOVÉ MLIEKO je ideálne pre pokrmy Ázie ( kari, thajské polievky atď.), tiež pre výrobu zmrzliny krémov, prísad do jogurtov, Piňa Colády, sladkostí a pečiva.

Ideálne pre raňajkové musli.

KOKOSOVÉ MLIEKO je rýchlym zdrojom energie bez cholesterolu. 

VÝBORNÉ PRE ŠPORTOVCOV.

 

Renuka Kokosové mlieko s nízkym obsahom tuku, je bez umelých konzervačných látok a farbív a tým podporuje zdravý životný štýl medzi spotrebiteľmi. 

Je vyrobené z kvalitnej kokosovej drene, hygienicky spracovanej a sušenej na konzistenciu jemného prášku. To znamená, že kokosové mlieko je k dispozícii okamžite jednoduchým pridaním prášku do teplej vody.

Je vyrobené výhradne z prírodných surovín.

 

Zloženie: extrakt z kokosového orecha (82%), maltodextrín - polysacharid získaný z obilia - povolený pre bezlepkovú diétu) Sodium Caseinate - prírodné zahusťovadlo - zložka z čerstvého mlieka - bielkovina)

Maltodextrin, obsiahnutý v kokosovom mlieku je polysacharid získavaný z obilia. Je vyrobený z pšeničného škrobu čiastočnou enzymatickou hydrolýzou. Maltodextrin obsahuje prevažne zložené sacharidy s nízkym zastúpením jednoduchých cukrov. Maltodextrin je vhodný pre športovcov alebo osoby, ktoré sa fyzicky namáhajú. Dodáva energiu a je vhodný ako pre silové tak pre rychlostné i vytrvalostné športy. Jeho použitie je vhodné hneď po ukončení fyzickej záťaže. Maltodextrin neobsahuje lepok a je preto vhodný aj pre osoby s bezlepkovou diétou.

 

Mlieko neobsahuje žiadne hydrogenované tuky.

Až 82% skutočného kokosového extraktu!! Lisuje sa z drene zrelého kokosového orecha. 

 

Použitie na sladko, či na slano.

 

Spôsob prípravy: 1-3 polievkové lyžice zmiešame s 200ml horúcej ( nie vriacej) alebo teplej vody.
 

 

KOKOSOVÝ ORECH

 

Kokosová palma dokáže odolávať nepriazni vonkajších vplyvov tak, ako žiaden iný strom. Ohýba sa pod silou tropických cyklónov, ale jej korene sa len tak nevyvrátia - a keď je po búrke, vzpriamene sa týči k nebesiam, akoby sa nič nestalo.

 

Aj keď je to neuveriteľné, kokosové orechy sa môžu plaviť po vlnách oceánu tisíce kilometrov bez toho, aby stratili schopnosť vyklíčiť.

 

Na pestovanie kokosových orechov je potrebné zhruba 3000 hodín tropického slnka aby zodpovedali požadovanej kvalite.

Zloženie drene kokosového orecha sa mení so stupňom jej zrelosti. Dozrievaním dreň tvrdne, stráca vodu a výživné látky sa viac koncentrujú. V tejto fáze je bohatá na sacharidy, proteiny a minerálne soli - hlavne horčík, vápnik a fosfor. 

 

Dietetické a terapeutické využitie je dané obsahom minerálov, hlavne spomínaného horčíka, ktorého sa v zrelej dreni nachádza 32mg/100g. Kokosový orech obsahuje viac horčíka než potraviny živočíšneho pôvodu a predovšetkým mäso, mlieko a vajcia). V tele sa väčšina horčíka nachádza v kostiach (60%) a v svaloch (26%). Tento  minerál prispieva k pevnosti kostí a zdraviu chrupaviek v kĺboch. Jeho nedostatok spôsobuje kŕče a zvýšenú dráždivosť nervovej sústavy. Okrem horčíka, kokosový orech obsahuje iné minerály dôležité pre svalovú sústavu a kosti, napríklad fosfor (priaznivo ovplyvňuje kvalitu kostí a zubov), vápnik (nenahraditeľný pre funkciu buniek, svalové sťahy, prenos nervových impulzov a zrážanie krvi), významné množstvo železa ( pre život nepostrádateľný prvok) a kremík ( potrebný na stavbu kostí, nechtov, kože a vlasov, tiež chráni pred alergiami). Okrem toho obsahuje 'béčka'.

 

Pretože väčšina mastných kyselín kokosového orecha sú nasýtené ( pomer je mononenasýtené 1,4g, polynenasýtené 0,4g, nasýtené 30g), mnohí odborníci na výživu sa v minulosti domnievali, že konzumácia kokosu podporuje tvorbu cholesterolu. Nie je to pravda, pretože  na rozdiel od tukov živočíšneho pôvodu obsahujú molekuly kokosu 6 až 14 atómov uhlíka. Tieto krátke a stredne dlhé reťazce mastných kyselín nezvyšujú hladinu cholesterolu, napriek tomu, že sú nasýtené. 

Konzumácia kokosového orecha môže byť prospešná:

  • pri odvápnení kostí ( úbytok vapníka)
  • pri osteoporóze ( demineralizácia a úbytok kostnej hmoty)
  • pri bolestiach pohybového systému spôsobeného preťažovaním alebo zvýšeným svalovým napätím - hlavne pri bolestiach chrbta
  • pri lámavých vlasoch a nechtoch
  • pri tvorbe zdravej zubnej skloviny

 

KOKOSOVÉ MLIEKo

- je zdrojom mastných kyselín ako kyselina laurová, kyselina kaprylová, či kyselina kaprová, ktoré sú užitočné proti plesniam a kvasinkám. Môžeme ho použiť všade tam, kde sa bežne používa kravské mlieko. Teda aj pri výrobe zmrzliny, do omáčok a niekomu vyhovuje i na prípravu kakaa, či do kávy.

 

 Ďalšie využitie v kuchyni:

Má široké využitie. Môžete ho pridávať nielen do zákuskov, ale výborný je napríklad s kuracím mäsom (dochuťte kurkumou, koriandrom, zázvorom a zalejte kokosovou smotanou - hustejsie mlieko). Výborná je kokosová polievka či cestoviny s kokosovou omáčkou.

  1. Kokosové mlieko je výborné na prípravu koktejlov:

Uvedené suroviny rozmixujeme s vodou

  • ananás, kokosové mlieko  (vanilkový cukor)
  • ananás, mango, banán, škorica, kokosové mlieko ( vanilkový cukor - nemusí byť)
  • ananás, jahody, kokosové mlieko
  • banán, škorica, kokosové mlieko ( kakao)

 

 Kokosové mlieko môžeme použiť napríklad na prípravu ryžového nákypu bez vajec:

 

Ryžový nákyp inak ( vhodný aj pre celiatikov - bez lepku, vajec, mlieka a bez pridaného tuku)


Ryžu ( 1/2 kg) uvaríme v 2/3 bežného množstva osolenej vody. Pred dovarením v horúcej vode (približne v 1/4 l) rozmiešame sušené kokosové mlieko (5-7 veľkých polievkových lyžíc) - (alebo kokosové mlieko v plechovke) - pridáme do ryže.
Keď je ryža mäkká, odstavíme a primiešame to čo nám v ryžovom nákype chutí - kompótové ovocie, hrozienka, kúsky čokolády, škoricu, pomleté orechy ( fantázii sa medze nekladú), vanilkový cukor, cukor, strúhanú citrónovú kôru
Ryžovú hmotu natlačíme do formy 'srnčí chrbát', do tortovej formy alebo jednoducho na plech.
(Dá sa pripraviť aj tak, že jedna polovica ide na spodok tortovej formy, potom zavárané marhule alebo slivky, na to druhá polovica ochutená kakaom )
Necháme vychladnúť. 
Podávame studené. Výborne chutí s osladenou kyslou smotanou, posypanou škoricou! Mňam! :)

Je možné pripraviť aj slanú variantu s dusenou zeleninou.

 

 

Kokosový pohár

 Na dno pohára nastrúhame gaštanové pyré.

Na to dáme banán - rozmixovaný s trochou vody a kokosovým mliekom.

Navrstvíme kyslú smotanu osladenú práškovým a vanilkovým cukrom.

Podávame vychladené, posypané škoricou.

Dobrú chuť.

 

 

Piña Colada (piňa koláda)

kokosový krém (alebo kokosové mlieko)http://biolinka.sk/potraviny/117-kokosovy-krem-100-priroda-200-g.html

ananás 

ananásový džús 100% ( alebo voda)

biely rum (nemusí byť)

 

Všetko pekne rozmixujte do takej hustoty ako Vám vyhovuje. Je to mňamka :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recenzia (2)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +

Odoslaním recenzie súhlasíte s jej uverejnením. Zároveň súhlasíte s uverejnením všetkých osobných údajov, ktoré ste uviedli v texte recenzie a svoje meno. Osobné údaje spracovávame v súlade s dokumentom o Ochrane osobných údajov.