KOKOSOVÉ MLIEKO sušené 1 kg - 82% kokosu

KOKOSOVÉ MLIEKO sušené 1 kg - 82% kokosu

Kód produktu:
Dostupnosť:
Vypredané
Cena: 12,60€ Bez DPH: 10,50€
Popis
KOKOSOVÉ MLIEKO SUŠENÉ  

 82% skutočného kokosu

 

Sušené kokosové mlieko - balenie 1kg

RENUKA Kokosové mlieko s nízkym obsahom tuku, je bez umelých konzervačných látok a farbív a tým podporuje zdravý životný štýl medzi spotrebiteľmi.

Je vyrobené z kvalitnej kokosovej drene, hygienicky spracovanej a sušenej na konzistenciu jemného prášku. To znamená, že kokosové mlieko je k dispozícii okamžite jednoduchým pridaním prášku do teplej vody.

Je vyrobené výhradne z prírodných surovín.

 

VÝHODNÝ NÁKUP

Z 1kg sušeného kokosového mlieka vyrobíte až 5 l.

KOKOSOVÉ MLIEKO je ideálne pre pokrmy Ázie ( kari, thajské polievky atď.), tiež pre výrobu zmrzliny krémov, prísad do jogurtov, Piňa Colády, sladkostí a pečiva.

Ideálne pre raňajkové musli.

KOKOSOVÉ MLIEKO je rýchlym zdrojom energie bez cholesterolu. 

VÝBORNÉ PRE ŠPORTOVCOV.

 

Zloženie: extrakt z kokosového orecha (82%), maltodextrín - polysacharid získaný z obilia - povolený pre bezlepkovú diétu) Sodium Caseinate - prírodné zahusťovadlo - zložka z čerstvého mlieka)

Maltodextrin

obsiahnutý v kokosovom mlieku je polysacharid získavaný z obilia. Je vyrobený z pšeničného škrobu čiastočnou enzymatickou hydrolýzou. Maltodextrin obsahuje prevažne zložené sacharidy s nízkym zastúpením jednoduchých cukrov. Maltodextrin je vhodný pre športovcov alebo osoby, ktoré sa fyzicky namáhajú. Dodáva energiu a je vhodný ako pre silové tak pre rychlostné i vytrvalostné športy. Jeho použitie je vhodné hneď po ukončení fyzickej záťaže. Maltodextrin neobsahuje lepok a je preto vhodný aj pre osoby s bezlepkovou diétou.

Hlavnou výhodou maltodextrinu je postupné uvoľňovanie sily a energie do organizmu, čím sa udržuje stabilná hladina inzulínu v krvi (hladina cukru v krvi nekolíše). Pri použití maltodextrínu dochádza k pocitu okamžitého nasýtenia. Maltodextrin dodáva svalom energiu a nespôsobuje tráviace problémy. Maltodextrin je známy napríklad ako výhodný zdroj energie pre športovcov. Vzniká spojením piatich molekúl glukózy - jednoduchého cukru slúžiaceho ako hlavný zdroj energie pre naše telo. Výhodou tohto spojenia je možnosť postupného uvoľňovania glukózy ako zdroja energie. Maltodextrín tak dokáže dodávať potrebnú energiu počas dlhšej doby než samotné jednoduché cukry.

Maltodextrín sa postupne štiepi v čreve na jednotlivé molekuly glukózy. Tie sa potom plynulo vstrebávajú a zabezpečujú stabilné zvýšenie hladiny cukru v krvi - rýchle výkyvy hladiny cukru v krvi spôsobené jednorázovým príjmom väčšieho množstva jednoduchého cukru vedú k striedaniu pocitov sýtosti, hladu a únavy. Takýto spôsob nahrádzania energie nie je pre športovcov optimálny. Ideálny účinok docielite práve spojením niekoľkých molekúl do krátkeho reťazca, čo je prípad maltodextrinu.

Hlavné výhody maltodextrinu:

- telo ho výborne znáša a nespôsobuje žiadne ťažkosti

- nie je sladký

- potláča hlad

- je okamžite rozpustný

- je vynikajúci zdroj energie

- je okamžite vstrebateľný

Mlieko neobsahuje žiadne hydrogenované tuky.

Až 82% skutočného kokosového extraktu!! Lisuje sa z drene zrelého kokosového orecha.

Použitie na sladko, či na slano.

 

Spôsob použitia: 1-3 polievkové lyžice zmiešame s 200ml horúcej ( nie vriacej) alebo teplej vody.

 

KOKOSOVÝ ORECH

 Kokosová palma dokáže odolávať nepriazni vonkajších vplyvov tak, ako žiaden iný strom. Ohýba sa pod silou tropických cyklónov, ale jej korene sa len tak nevyvrátia - a keď je po búrke, vzpriamene sa týči k nebesiam, akoby sa nič nestalo.

 

Aj keď je to neuveriteľné, kokosové orechy sa môžu plaviť po vlnách oceánu tisíce kilometrov bez toho, aby stratili schopnosť vyklíčiť.

 

Na pestovanie kokosových orechov je potrebné zhruba 3000 hodín tropického slnka aby zodpovedali požadovanej kvalite.

Zloženie drene kokosového orecha sa mení so stupňom jej zrelosti. Dozrievaním dreň tvrdne, stráca vodu a výživné látky sa viac koncentrujú. V tejto fáze je bohatá na sacharidy, proteiny a minerálne soli - hlavne horčík, vápnik a fosfor.

 

Dietetické a terapeutické využitie je dané obsahom minerálov, hlavne spomínaného horčíka, ktorého sa v zrelej dreni nachádza 32mg/100g. Kokosový orech obsahuje viac horčíka než potraviny živočíšneho pôvodu predovšetkým mäso, mlieko a vajcia). V tele sa väčšina horčíka nachádza v kostiach (60%) a v svaloch (26%). Tento minerál prispieva k pevnosti kostí a zdraviu chrupaviek v kĺboch. Jeho nedostatok spôsobuje kŕče a zvýšenú dráždivosť nervovej sústavy. Okrem horčíka, kokosový orech obsahuje iné minerály dôležité pre svalovú sústavu a kosti, napríklad fosfor (priaznivo ovplyvňuje kvalitu kostí a zubov), vápnik (nenahraditeľný pre funkciu buniek, svalové sťahy, prenos nervových impulzov a zrážanie krvi), významné množstvo železa ( pre život nepostrádateľný prvok) a kremík ( potebný na stavbu kostí, nechtov, kože a vlasov, tiež chráni pred alergiami). Okrem toho obsahuje 'béčka'.

 

Pretože väčšina mastných kyselín kokosového orecha sú nasýtené ( pomer je mononenasýtené 1,4g, polynenasýtené 0,4g, nasýtené 30g), mnohí odborníci na výživu sa domnievali, že konzumácia kokosu podporuje tvorbu cholesterolu. To ale nie je pravda, pretože na rozdiel od tukov živočíšneho pôvodu obsahujú molekuly kokosu 6 až 14 atómov uhlíka. Tieto krátke a stredne dlhé reťazce mastných kyselín nezvyšujú hladinu cholesterolu, napriek tomu, že sú nasýtené.

 

Konzumácia kokosového orecha pomáha:

  • pri odvápnení kostí ( úbytok vapníka)
  • pri osteoporóze ( demineralizácia a úbytok kostnej hmoty)
  • pri bolestiach pohybového systému spôsobeného preťažovaním alebo zvýšeným svalovýcm napätím - hlavne pri bolestiach chrbta
  • pri lámavých vlasoch a nechtoch
  • podporuje tvorbu zdravej zubnej skloviny
  • pomáha pri astme a bronchitíde
  • pri obličkových kameňoch
  • upokojuje žalúdok

 

KOKOSOVÉ MLIEKO

- je zdrojom mastných kyselín ako kyselina laurová, kyselina kaprylová, či kyselina kaprová, ktoré sú užitočné proti plesniam a kvasinkám. Môžeme ho použiť všade tam, kde sa bežne používa kravské mlieko. Teda aj pri výrobe zmrzliny, do omáčok a niekomu vyhovuje i na prípravu kakaa, či do kávy.

 

Ďalšie využitie v kuchyni:

Má široké využitie. Môžete ho pridávať nielen do zákuskov, ale výborný je napríklad s kuracím mäsom (dochuťte kurkumou, koriandrom, zázvorom a zalejte kokosovou smotanou - hustejsie mlieko). Výborná je kokosová polievka či cestoviny s kokosovou omáčkou.

Kokosové mlieko je výborné na prípravu koktejlov:

Uvedené suroviny rozmixujeme s vodou

  • ananás, kokosové mlieko (vanilkový cukor)
  • ananás, mango, banán, škorica, kokosové mlieko ( vanilkový cukor - nemusí byť)
  • ananás, jahody, kokosové mlieko
  • banán, škorica, kokosové mlieko ( kakao)

 

Kokosové mlieko môžeme použiť napríklad na prípravu ryžového nákypu bez vajec:

 

Ryžový nákyp inak ( vhodný aj pre celiatikov - bez lepku, vajec, mlieka a bez pridaného tuku)

 

Ryžu ( 1/2 kg) uvaríme v 2/3 bežného množstva osolenej vody. Pred dovarením v horúcej vode (približne v 1/4 l) rozmiešame sušené kokosové mlieko (5-7 veľkých polievkových lyžíc) - (alebo pridáme plnotučné kokosové mlieko v plechovke) - pridáme do ryže.

Keď je ryža mäkká, odstavíme a primiešame to čo nám v ryžovom nákype chutí - kompótové ovocie, hrozienka, kúsky čokolády, škoricu, pomleté orechy ( fantázii sa medze nekladú), vanilkový cukor, cukor(lepšie med), strúhanú citrónovú kôru

Ryžovú hmotu natlačíme do formy 'sŕnči chrbát', do tortovej formy alebo jednoducho na plech.

(Dá sa pripraviť aj tak, že jedna polovica ide na spodok tortovej formy, potom zavárané marhule alebo slivky, na to druhá polovica zafarbená kakaom. )

Necháme vychladnúť.

Podávame studené. Výborne chutí s osladenou kyslou smotanou, posypanou škoricou! Mňam! :)

 

Je možné pripraviť aj slanú variantu s dusenou zeleninou a kari korením.

 

Kokosový pohár

 

Na dno pohára nastrúhame gaštanové pyré.

Na to dáme banán - rozmixovaný s trochou vody a kokosovým mliekom.

Navrstvíme kyslú smotanu osladenú práškovým a vanilkovým cukrom(zdravšia varianta - medom).

Podávame vychladené, posypané škoricou.

Dobrú chuť.

 

Vyrobte si sladké pokušenie z karibských pláží s dominujúcou ananásovo-kokosovou chuťou  PIŇA COLADU

 

Piña Colada (piňa koláda)

kokosový krém (alebo kokosové mlieko)http://biolinka.sk/potraviny/117-kokosovy-krem-100-priroda-200-g.html

ananás 

ananásový džús 100% ( alebo voda)

biely rum (nemusí byť)

 

Všetko pekne rozmixujte do takej hustoty ako Vám vyhovuje. Je to mňamka :)

 

 

Krajina pôvodu: Srí Lanka

 

 

Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +