HIMALÁJSKA SOĽ BIELA JEMNE MLETÁ 1KG

HIMALÁJSKA SOĽ BIELA JEMNE MLETÁ 1KG

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 2,28€ Bez DPH: 1,90€
Popis
Problém s obyčajnou kychynskou soľou je, že prebytočný nevylúčený chlorid sodný a iné chemické zlúčeniny sa v našom tele spolu s nevylúčenými bielkovinami zo živočíšnych produktov usádzajú v kĺboch a cievach.
Následne tu vplyvom času, napevno ako kameň, skryštalizujú.
Je to obdobný proces, ako keď sa na dne varnej kanvice kryštalizuje a uchytáva vodný kameň. T
ento proces je sprevádzaný zvýšenou kyslosťou, a tým dochádza aj k vyplavovaniu vápnika z vlastných kostí.
Toto všetko sa deje nenápadne a prebieha pomaly molekulu za molekulou, deň za dňom.
Časom sa prihlasujú prvé problémy: bolesti chrbtice, kĺbov, kostí a s tým spojené všetky druhy problémov v oblasti pohybu, zvýšený krvný tlak a silne skôrnatené cievy.
Naopak používanie prírodnej neupravovanej – nerafinovanej soli nie je spájané v tak širokej miere s negatívnymi následkami na zdravie.
Národy konzumujúce (v rozumnej miere) prírodnú nerafinovanú kamennú soľ vykazujú podstatne menší alebo žiadny stupeň poškodenia svojich ciev a kĺbov, zapríčineného chloridom sodným.

Prírodná soľ je jemnejšia, alkalickejšia a obsahuje niekoľko desiatok minerálnych látok.
Naproti tomu chlorid sodný je kyslá zdraviu škodlivá látka s obsahom len dvoch prvkov.
Každá kvalitná prírodná neupravovaná – nerafinovaná soľ obsahuje veľké množstvo minerálnych prvkov, u najkvalitnejšej Himalájskej kamennej soli je to až cez 80 druhov, pričom hlavný podiel (90 až 95%) tvorí chlór a sodík.


 Ak sa ale naruší štruktúra prírodnej soli, ak sa takáto soľ rozštiepi, resp. rozloží na jednotlivé prvky a z týchto prvkov sa potom vyberú len dva, chlór a sodík, a ak sa tieto dva prvky chemicky opäť zlepia dokopy, tak vznikne zdraviu škodlivý chlorid sodný. Do tela síce prichádza známy chlór a sodík, ale v neznámej štruktúre, v akej sa do tela v minulosti nikdy dostať nemohol.
Ak ale do tela prijmeme bežnú prírodnú neupravovanú soľ, tak ju organizmus rozpoznáva ako nevyhnutnú zložku stravy, na ktorú bol v tejto podobe nastavený celé milióny rokov.
Takúto látku potrebuje dokonca nevyhnutne telo samo. Ale len v tejto optimálnej konštrukcii, teda v sprievode ďalších spoluhráčov ako vápnik, horčík, draslík … atď.

Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +

Odoslaním recenzie súhlasíte s jej uverejnením. Zároveň súhlasíte s uverejnením všetkých osobných údajov, ktoré ste uviedli v texte recenzie a svoje meno. Osobné údaje spracovávame v súlade s dokumentom o Ochrane osobných údajov.