HIMALÁJSKA SOĽ

Himalájska soľ je prírodná kryštalická soľ z nepoškvrnených hôr Himaláji. Neupravovaná, bez chemického spracovania.
Použitie: výborná náhrada kuchynskej jedlej soli pri príprave pokrmov, do kúpeľa, detoxikácia, hojenie rán....
Všetky minerály obsiahnuté v himalájskej soli majú pre ľudský organizmus veľký význam. Vďaka zloženiu má soľ prirodzenú účinnosť na všetky orgány a nervové tkanivá. Zvyčajne používané kuchynské soli sú väčšinou zložené len z chloridu sodného a jodidu draselného, s doplnenými prísadami proti zhrudkovaniu. Himalájska soľ je výborná na ochutenie teplých aj studených pokrmov. Využívať ju môžete každý všedný deň a navyše  tým prospejete svojmu organizmu.V krajinách, kde sa konzumuje aj dnes prírodná himalájska soľ : časti Pakistanu, časti Indie, Číny, Kórea, nie je vôbec bežné aby lekári odporučili menej soliť. Na to by nemal dôvod, lebo táto soľ sa správa v tele radikálne ináč, ako chémia – chlorid sodný (bežná kuchynská aj morská soľ z potravín).

Zoradiť podľa:
Zobraziť:
Zobrazenie: Zoznam Vedľa seba