BIO MORINGA ČAJ s citrónom 20 sáčkov

BIO MORINGA ČAJ s citrónom 20 sáčkov

Kód produktu:
Dostupnosť:
Vypredané
Cena: 3,00€ Bez DPH: 2,50€
Popis
Zloženie: BIO MORINGA - kúsky, BIO citrónová tráva, citrónova kôra

MORINGA ČAJ je vyrobený z čistej Moringa Oleifera, ktorá obsahuje veľa antioxidantov a vitamínov. 
Moringa čaj je prírodným zdrojom energie bez obsahu kofeinu.
Moringa je zaraďovaná medzi superpotraviny. Obsahuje, však, omnoho viac minerálov, vitamínov a asntioxidantov, než ostatné tzv. superpotraviny.
Povzbudí myseľ a osvieži telo.
príprava: Jeden sáčok vložte do šálky a zalejte 150ml vriacej vody - luhujte 4-5 minút.

 

Moringa, v Európe známa aj ako chrenový strom, pôvodne pochádza z oblasti Himalájí v severozápadnej Indii. V ajurvédskom liečiteľstve sa používa už tisícročia. Angličania ju počas koloniálneho obdobia objavili v Indii a vďaka nim sa rozšírila aj do ostatných britských kolónií. Keďže rastline sa najlepšie darí v horúcej a suchej klíme, medzičasom rastie v tropických a subtropických oblastiach po celom svete, predovšetkým v Afrike, arabských krajinách, juhovýchodnej Ázii a na karibských ostrovoch.

Moringa, rastie mimoriadne rýchlo. Mesačne môže narásť až o 30 cm a za rok vyrastie až 4 metre, počas prvých rokov života dokonca až 8 metrov. Výnimočné je na nej však aj to, že všetky časti stromu sú pre človeka veľmi prospešné.

Anglickí kolonizátori používali najskôr koreň ako náhradu chrenu vďaka veľmi podobnej vôni a chuti – preto má aj nemecký, resp. anglický názov. Plody sú podobné fazuli a väčšinou sa konzumujú ako zelenina, napr. s karí. Plody, ale predovšetkým listy, majú vysoký obsah proteínov, vitamínov (A, C..),  minerálnych látok( Vápnik, Horčík, Draslík, Železo, Zinok), Omega-3 mastné kyseliny a Zeatín - chemický prenášač, ktorý tieto užitočné látky dopravuje kam treba.
Listy sušením a zomletím získajú trvanlivosť, bez toho, aby stratili svoj účinok, a dajú sa dopraviť priamo k nám domov.

 

Zo semien sa lisuje rastlinný olej, ktorý má mnohostranné použitie vo výžive, ako mazací olej, ako základ na výrobu mastí, mydla a kozmetiky alebo ako bionafta. Čo však z tohto stromu definitívne robí niečo celkom výnimočné je schopnosť semien rozdrvených na prášok čistiť znečistenú pitnú vodu. Prášok viaže vo vode obsiahnuté plaveniny a baktérie a klesá spolu s nimi na dno – ostáva tak čistá voda vhodná na pitie.  

Vzhľadom k rýchlemu rastu, pomerne jednoduchým možnostiam kultivácie, mnohostranným spôsobom použitia ako aj množstvu pozitívnych zdravotných účinkov, ktoré chrenový strom človeku ponúka, ho možno skutočne nazvať zázračným stromom. 

 

Moringa, je vôbec najbohatšou rastlinou na živiny aká je doteraz známa. Množstvo cenných živín a životne dôležitých látok v optimálnom pomere sa nachádza predovšetkým v listoch alebo v prášku z listov. Osobitne treba spomenúť vysoký obsah aminokyselín, pretože v listoch sa našlo až 18 z 20 známych esenciálnych aminokyselín. Ľudský organizmus ich nedokáže sám vyrobiť, sú však dôležitým faktorom pre prenos kyslíka v tele, schopnosť koncentrácie a mnohé dôležité funkcie mozgu.

V Moringe bol zistený aj vysoký podiel antioxidantov. Sú nevyhnutné pre dobré fungovanie organizmu, pretože nás chránia pred voľnými radikálmi, ktoré môžu byť často príčinou ochorení. Takzvané ORAC hodnoty („oxygen radical absorbance capacity“), pomocou ktorých sa dá zistiť, do akej miery sú zachytávané voľné radikály, sú pri moringe významne vyššie ako pri iných rastlinách. To dokazuje mimoriadne dobré antioxidačné vlastnosti rastliny.

Zaujímavou je aj nedávno objavená zložka zeatín. Prekvapivo obsahujú listy moringy až 1000-krát viac zeatínu ako iné rastliny. Zeatín je vlastne rastový hormón, ktorý je zodpovedný za to, že Moringa tak rýchlo rastie,  nakoľko sa v nej nachádza v hojnom množstve. V našom tele funguje zeatín však ako chemický prenášač, ktorý sa stará o to, aby všetky dôležité vitálne látky, ktoré sa v Moringe nachádzajú, mohli byť ľudským organizmom prijaté a využité. Ďalšia prednosť: zeatín blokuje odbúravanie chlorofylu v listoch. Vďaka tomu sa proteíny a vitálne látky nachádzajúce sa v listoch Moringy odbúravajú výrazne pomalšie, čo je veľkou výhodou pre ďalšie spracovanie listov na prášok, pretože aj v ňom ostanú živiny dlho zachované. 
 



 
Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +