BREZOVÝ CUKOR 1 kg - AKCIA

BREZOVÝ CUKOR 1 kg - AKCIA

Kód produktu:
Dostupnosť:
Skladom
Cena: 7,80€8,20€ Bez DPH: 6,50€
Popis
Brezový cukor je biely, sladký, kryštalický uhľohydrát, druh prírodného cukru. Vzhľadovo a chuťovo je takmer identický s tradičným kryštálovým cukrom, ale jeho fyziologický vplyv na ľudský organizmus je presne opačný.

Brezový cukor je vzhľadom rovnaký ako bežný cukor, je rovnako použiteľný, avšak má o 40% nižšiu kalorickú hodnotu. Má množstvo pozitívnych vplyvov na ľudský organizmus: nepriberá sa z neho, neokysľuje organizmus, je antibakteriálny, podporuje trávenie, neprispieva k tvorbe zubného kazu, preto je vhodný pre diabetikov, pri redukčnej diéte, pre tehotné ženy trpiace tehotenskou cukrovkou, pri nedostatku vápnika ako aj pre deti a dospelých trpiacich zubným kazom

 

  • Brezový cukor znižuje chuť do jedla

V porovnaní s klasickým cukrom, brezový cukor zvyšuje hladinu cukru v krvi postupne, tým organizmus nemusí zbytočne produkovať inzulín. Tým sa znižuje chuť do jedla a potláča sa pocit hladu.

  •  Brezový cukor je nízkokalorický

Nadváha vzniká vtedy, ak príjem kalórií prevyšuje ich spotrebu. Oproti klasickému cukru má brezový cukor o 40% menej kalórií. Pri klasickom cukre je obsah kalórií 400 kcal/100 g, kým pri brezovom iba 240 kcal/100g.

 

 Brezový cukor je ľahko stráviteľný

25% brezového cukru sa v pečeni premieňa na krvný cukor – glukózu, 75% prechádza tenkým črevom nestrávené, črevná flóra ho premieňa na tukovú kyselinu, z ktorej pečeň získava energiu, vďaka čomu sa neusádza v tele ako tuk. V podstate teda iba 25% brezového cukru je uhľohydrát. Časť glukózy telo viaže vo forme vody, ktorého sa intenzívnou diétou rýchlo zbaví a tým aj niekoľkých kilogramov. V skutočnosti sa telo zbavuje iba vody, tuk zostáva nedotknutý.

 Brezový cukor a podpora trávenia

Pomalé trávenie umožňuje organizmu vstrebať a uskladniť väčšie množstvo potravy. Ak podporíme trávenie, urýchli sa vstrebávanie, zníži sa množstvo a tým aj šanca na priberanie.

Brezový cukor nie je prostriedok na chudnutie, ani prázdne kalórie. Aj on obsahuje kalórie. Ale nezvyšuje pocit hladu, čím napomáha účinnosti diéty. Pravidelným používaním brezového cukru, zvýšením telesnej aktivity značnou mierou prispejeme k ochrane nášho zdravia.

 

 

 

TEHOTENSTVO, DETI

Je dávno známe, že podobne ako iné choroby, tak aj dedičné zubné ochorenia sa prenášajú z generácie na generáciu.

Americká štúdia (Oregon, Alabany január 2009) ukázal, že prevažnú väčšinu zubných ochorení prenášajú matky. Je dokázané, že baktérie, ktoré spôsobujú zubný kaz (Mutans Streptococci), sa vyskytujú v ústach i 3 mesačných batoliat, teda ešte pred prerezaním prvých zubov. Tieto baktérie sa usadia v ústnej dutine oveľa skôr ako vôbec vyrastú trvalé zuby a tak ich poškodzujú od samého začiatku.

Táto istá štúdia potvrdzuje, že pravidelné užívanie brezového cukru (niekoľko gramov po jedle alebo po umytí zubov) zabraňuje rozmnoženiu škodlivých baktérií v ústach. Matky, ktoré počas tehotenstva pravidelne užívajú brezový cukor sú v menšej miere nositeľkami zubných chorôb. Ak dieťa od 6 mesiacov tiež pravidelne dostáva malé množstvo brezového cukru, zvyšuje sa odolnosť jeho zubov.

Predchádzať predčasnej tvorbe zubného kazu je z hľadiska dieťaťa veľmi dôležité. Deti trpiace zubným kazom môžu zaostávať vo vývoji, trpia nechutenstvom, nespavosťou a pod. Je dokázané, že 76% detí, ktoré namiesto klasického užívajú brezová cukor majú úplne zdravé zuby bez kazov. V prípade užívateľov klasického cukru je to 48%.

Brezový cukor sa môže deťom podávať v čaji, alebo aj po čistení zubov nanesením na ďasná mäkkou kefkou.

 

Predchádzať predčasnej tvorbe zubného kazu je z hľadiska dieťaťa veľmi dôležité. Deti trpiace zubným kazom môžu zaostávať vo vývoji, trpia nechutenstvom, nespavosťou a pod. Je dokázané, že 76% detí, ktoré namiesto klasického užívajú brezová cukor majú úplne zdravé zuby bez kazov. V prípade užívateľov klasického cukru je to 48%.

Brezový cukor sa môže deťom podávať v čaji, alebo aj po čistení zubov nanesením na ďasná mäkkou kefkou.

 

TEHOTENSKÁ CUKROVKA

 

- vzniká v dôsledku hormonálnych zmien, ktoré znižujú vplyv a účinok inzulínu v organizme, čím vzniká dočasná inzulínová rezistencia.

Znižuje sa tým reakcia buniek na inzulín, čím potom tie prijímajú menej cukru ( glukózy ). Hladina krvného cukru sa preto zvýši, čo podnecuje pankreas na zvýšenú tvorbu inzulínu, ten však nie je schopný ho vytvoriť v dostatočnom množstve.

Po pôrode sa zvyčajne tento stav upraví. V 80% prípadov postačuje úprava stravy a iba u 20% je potrebná liečba inzulínom.

 

Rizikové faktory zvyšujúce šance na vznik ochorenia:

- výskyt cukrovky 2. typu v rodine

- vek matky (väčšie riziko u staršej matky)

- výskyt ochorenia pri predchádzajúcich tehotenstvách

- fajčenie

Podľa prieskumu sa v Maďarsku vyskytuje u 3 – 5% tehotných žien. V ich prípade je podstatný obsah uhľohydrátov v strave. Hroznový a repný cukor, med, sladené nápoje, sušené ovocie, zemiakové pyré, obilninové, kukuričné a ryžové vločky, biely chlieb, biela múka a produkty z nej, ako napr. koláče a pečivo sa musia zo stravy vylúčiť.

Brezový cukor však predstavuje pre tehotné ženy bezpečnú a prirodzenú alternatívu.

 

 

Kým si však organizmus zvykne na nový druh cukru, u citlivejších ľudí sa môže vyskytnúť hnačka, nakoľko brezový cukor urýchľuje proces trávenia. Odporúča sa 4 – 5 týždňový proces zvykania, počas ktorého postupne prechádzame z klasického na brezový cukor. Maximálna dávka pri hnačke je u dospelých 150 g a detí 40g.

 

Brezový cukor podobne ako čokoláda nie je vhodný pre psov a iné domáce zvieratá.

 

Nakoľko má brezový cukor antibakteriálne účinky, nie je vhodný na prípravu kysnutého cesta, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre droždie a kvasinky.

 

Brezový cukor je ideálny na varenie, pečenie a sladenie a oveľa viac na nápoje, zmrzlinu, obilniny, džemy, dezerty.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recenzia (0)

Napísať recenziu



Poznámka: HTML nie je preložené!

-            +